AMIX Glutamine Powder | Глутамин на прах, 500 гр.

  • Марка: AMIX Nutrition
59,00 лв.

AMIX Glutamine Powder представлява хранителна добавка, съдържаща 100% L-Глутамин, микронизиран за най-добро усвояване.

Глутамин е най-разпространената аминокиселина в нашето тяло. Около 30 - 35% от  азотa в кръвта се пренася с помощта на глутамин. Също така над 60% от мускулите се състоят от Глутамин! Среща се и в животински, и в растителен протеин. Глутамин не е незаменима аминокиселина, което означава че се синтезира в човешкия организъм. Основната и цел е да помага в регулацията на растежа на клетките и тяхното функциониране. Той се синтезира основно в мускулите и чрез кръвта се доставя до органите, които имат нужда от него. Глутамин е изключително полезен за работата на тънките черва и от там, на имунната система, особено в ситуации на стрес. Друга много важна роля на глутамина е да доставя "гориво" (азот и въглерод) до много различни клетки в тялото. След операция или тежка травма например, азота е необходим за заздравяването на раните и за да подържа жизненоважните органи функциониращи. Около една трета от този азот се пренася чрез глутамин. Ако нашето тяло използва повече Глутамин отколкото произвежда(например по време на стрес, след операция, или тежки тренировки) може да се наблюдава загуба на мускулна маса. Тук идва ролята на глутамина, като хранителна добавка, за да се подържат глутаминовите депа пълни.

Повече за Глутамин можете да прочетете Тук

 

          Защо да го приемам?

  • Осигурява антикатаболна защита
  • Повишава анаболните процеси
  • Увеличава а производството на хормона на растежа
  • Повишава издържливостта и силата
  • Подобрява процеса на възстановяване
  • Подсилва имунната система
  • Страхотни вкусове

 

Прием: Приемайте по една доза(5гр.=2 чаени лъжички), разтворена в 150-200мл вода, преди или след тренировка с храна, за по-добро усвояване. В периоди на високоинтензивни тренировки, силен стрес, или след тежко боледуване, приемайте до 3 дози на ден.

 

Забележка: Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място! Не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Не превишавайте препоръчаната дневна доза. Затваряйте добре след всяка употреба.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!