Double Wood Beta Ecdysterone 500mg | Екдистерон, 120 капсули

 • Марка: Double Wood
130,00 лв.

Double Wood Beta Ecdysterone представлява висококачествена, хранителна добавка, съдържаща Бета екдистерон. Бета екдистеронът е природно органично съединение, съдържащо се в някои растения и животни, което пред последните години набира популярност като средство за поддържане на нивата на мъжките хормони и за подпомагане възстановяването след тренировки. Веществото е познато сравнително отскоро, но осъществените до момента научни изследвания сочат, че то притежава някои впечатляващи полезни свойства. 

20-хидроксиекдизонът, наричан още бета екдистерон и 20Е, е вид екдистероиден хормон, който поддържа линеенето и метаморфозата при членестоногите – паякообразни, ракообразни, многоножки и други. Съединението е и фитостероид, който редица растения като Cyanotis vagaAjuga turkestanica и Rhaponticum carthamoides произвеждат, за да противодействат на развитието и размножаването на вредни насекоми.

Бета екдистеронът проявява анаболни свойства, без да въздейства съществено на хормоналната активност на тялото. Научни изследвания доказват, че фитостероидът не се свързва с андрогенен рецептор алфа (ARα), а с естрогенен рецептор бета (ERβ) и именно по този начин предизвиква мускулна хипертрофия или иначе казано – нарастване на мускулната маса. Макар да изглежда странно, че в бодибилдинга се залага на рецептор на „женския“ хормон естроген, в конкретния случай именно ERβ играе важна роля за растежа на скелетната мускулатура.

Основни ползи от приема на Екдистерон:

Допринася за изграждането на мускулите - Установено е, че бета екдистеронът подпомага синтеза на протеини, което означава, че може да улесни натрупването на мускулна маса при редовни тренировки. Научни изследвания сочат, че той притежава висок „анаболен коефициент“, което означава, че може да подпомогне:

 • изграждането на мускулни клетки
 • синтеза на протеини от аминокиселини
 • производството на червени кръвни клетки
 • растежа на костите

Бета екдистеронът подпомага синтеза на протеин за мускулите и като стимулира сигналния път PI3K Akt.

Съдейства и за повишаване на ефективността при физически дейности - Екдистероидите допадат на спортисти и бодибилдъри, защото освен че улесняват натрупването на мускулна маса, намаляват умората и подпомагат възстановяването. Смята се, че бета екдистеронът има принос за постиженията на руските олимпийци през последните години, което повдигна и въпроса за включването му в списъка със забранени за употреба от спортистите вещества.

Може да подобри на инсулиновата чувствителност - Установено е, че бета екдистеронът може да подпомогне метаболитното здраве, противодействайки на инсулиновата резистентност, на хипергликемията (високи нива на кръвната захар, свързани с диабет тип 2) и на затлъстяването.

Подпомага имунната функция - Оказва се, че бета екдистеронът притежава адаптогенни свойства, които помагат на тялото да се справя със стерес и патогени. Фитостероидът поддържа хомеостазата и имунната функция като:

 • повишава броя на червените кръвни клетки
 • подобрява качеството на съня
 • повишава толерантността към топлинен стрес
 • подпомага сърдечната дейност и кръвообращението
 • стимулира костния растеж
 • противодейства на свободните радикали и на възпалителните процеси

 

Прием: Приемайте по две капсули на ден.

 

 

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!