Fit & Shape Magnesium + B6 | Магнезий + витамин В6, 120 капсули

  • Марка: Fit & Shape
35,00 лв.

Fit & Shape Magnesium + B6 е висококачествена, хранителна добавка, съдържаща магнезий цитрат и витамин В6.

Магнезий е изключително важен минерал който спомага за производството на енергия в клетките, ускорява метаболизма, стимулира функциите на нервната, мускулната и кръвоносната система. Магнезия подобрява и мускулното възстановяване след физическо натоварване.Магнезия се синтезира в човешкото тяло, но чество се налага да се набавя в допълнително количество чрез храна или хранителни добавки. Физическия и психически стрес значително увеличава нуждите на тялото от магнезий, тъй като минералът участва при разпределяне на сигналите на нервните клетки, при производството на протеин и регулира сърдечния ритъм. Функцията му на невротрансмитер е от основно значение за нормалното функциониране на цялото тяло, а балансираният му прием намалява стреса, подобрява съня и спомага за доброто настроение и спокойствие. За спортистите този минерал е от особено голямо значене, тъй като регулира метаболизма и участва в синтеза на протеин. Магнезий играе ролята и на електролит, а физическите натоварвания понижават нивата му. Приемът след тренировка е предпоставка за поддържане на електролитния баланс.
Друго важно свойство на магнезия, най-вече за спортистите е, че той отпуска мускулните влакна, предотвратява крампите и подобрява мускулните съкращения. Също така играе важна роля при призводството на ензими, отговарящи за възстановяването и усвояването на хранителните вещества. Магнезий влияе и върху кръвоносната система. Той разширява кръвоносните съдове, спомага за намаляването на кръвното налягане и за разширяването на бронхите при заболявания на дихателните пътища. Магнезий цитрат се усвоява лесно и пълноценно в тялото. Средно в тялто на един човек се съдържат около 24гр магнезий - 60% в скелетната структура и 40% в клетките. Алкохола е един от факторите за разко намаляване на магнезий в организма. Риска от предозиране е много малък, тъй като се филтрира много ефективно от бъбреците без да ги натоварва. Той се наблюдва единствено при хора със силно затруднено уриниране.

Витамин Б6(пиридоксин) е ко-фактор в множество ензимни реакции и е нужен за метаболизма на мазнини, въглехидрати и протеини. В6 е нужен за нормалния синтез на хемоглобина и за формирането и нормалната функция на червените кръвни телца. Също така играе важна роля в регулирането на метаболизама на хомоцистеин, за синтеза на РНК и ДНК, активира множество ензими, подпомага производството на антитела, подсилва имунната система. Пиридоксин играе също така критична роля за здравето на нервната система.

За разлика от повечето добавки, съдържащи магнезий, концентрацията тук е висока - 800мг. в една капсула и няма нужда да се пият по няколко капсули.

 

Научете повече за магнезий тук

 

 

Предназначение: Възстановява уморените мускули след тренировка или тежко физическо натоварване. Засилва протеиновия синтез в организма и предпазва от мускулни схващания/крампи.

 

Прием: За най-добри резултати приемайте 1 капсула веднага след тренировка и/или 1 капсула вечерно време преди сън. В нетренировъчен ден приемайте 1 капсула дневно, 15-20мин. преди хранене.

 

Съставки: Магнезий (магнезиев цитрат), витамин B6 (пиридоксин), твърда желатинова капсула.

 

 

Забележка: Използвайте продукта само като хранителна добавка! Да не се употребява от бременни, кърмещи жени и деца! Да се пази на места недостъпни за деца! Не превишавайте ПДП, посочен в хранителните стойности. Хранителна добавка, която не може да замести разнообразното хранене! Не е лекарствено средство! Използвай преди срока на годност: маркиран на опаковката/L. Съхранявайте на сухо и проветриво място до 28С, без пряка слънчева светлина.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!