Fit & Shape MaxiSport® ISOTONIC | Електролити, 840 гр.

  • Марка: Fit & Shape
22,00 лв.

Fit & Shape MaxiSport® ISOTONIC представлява изотонична напитка с 33гр. висококачествени въглехидрати и електролити за бързо хидратиране и доставяне на глюкоген към мускулите.
Високо ниво на усвояване и инстантни съставки за по-високи резултати. Съдържа пълен комплекс от минерали, за да ви предпазят от крампи във важните моменти. Балансирани нива на рН за по-добър стомашен комфорт.

Една напитка е изотонична, когато съдържа електролити, които подобряват усвояването на течноста и въглехидрати, които предоставят на мускулите достатъчно „гориво“, за да се поддържа максимално високо ниво на спортна активност, както и добро възстановяване в последствие. Ако сте от атлетите, които не могат да приемат храна преди и по време на физическата си дейност, което неминуемо ще доведе до ниски резултати, изотоничните напитки са точно за вас, защото те ще ви осигурят така необходимите електролити и енергия за да направят вашата тренировка пълноценна.

Има два основни фактора, които влияят на бързата хидратация на организма. Първия е скороста с която течноста от напитката преминава през стомаха, а вторият е нивото на абсорбиране на течността от стомашните стени и тези на тънките черва. Много е важен качествения състав на напитката, както и равномерното й приемане във времето. Колкото е по-високо нивото на въглехидрати в една напитка, толкова по-бавно стомаха я освобождава – продължителна енергия и пълноценно хидратиране.

Приемането на напитки, които не съдържат електролити, много бързо ще увеличат нивата на кръвната плазма. Това ще намали концентрацията на натрий и осмоза в кръвта, правейки я по разредена, с което ще се наруши електролитния баланс, което рефлектира на спортните резултати. Потенето е средството с което тялото подържа своята постоянна температура (36.6С), а това винаги е свързано със загуба на течности и електролити, като калций, фосфор, магнезий, натрий и калий. Ако нивата на електролитите не се възтановяват своевременно, има вероятност това да доведе до дехидратация, което в последствие може да се усети като виене на свят – нарушаване на кръвното налягане.

Електролитите са изключително важни минерали, които регулират както осмозата на водата така и киселинния баланс в организма, който е необходим за правилното протичане на вътре-клетъчната активност. Въглехидратите са най-ефективният източник на енергия, тъй като те използват по-малко кислород в сравнение с мазнините и белтъчините, за да бъдат изгорени.

 

Прием: Приема се по всяко време на деня. За най-добри резултати изпийте една напитка преди, по време и след физическо натоварване. Подобрява хидратирането на организма по време на физическо натоварване и забързва възстановяването след него. 

 

Съставки: Декстроза, фруктоза, малтодекстрин, регулатор на киселинността: лимонена киселина, ароматизант, стабилизатор: гума арабика, оцветител. 

 

 

Забележка: Използвайте продукта само като хранителна добавка! Да не се употребява от бременни, кърмещи жени и деца! Да се пази на места недостъпни за деца! Не превишавайте ПДП, посочен в хранителните стойности. Хранителна добавка, която не може да замести разнообразното хранене! Не е лекарствено средство! Използвай преди срока на годност: маркиран на опаковката/L. Съхранявайте на сухо и проветриво място до 25С, без пряка слънчева светлина.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!