Fit & Shape B12 + Folic Acid | Витамин Б12 с Фолиева киселина, 30 капсули

  • Марка: Fit & Shape
6,90 лв.

Fit & Shape B12 + Folic Acid е страхотна комбинация от витамините B12(в най-чистата и добре усвояема форма - Метилкобамин)  и B9(фолиева киселина). Спомага за правилното функциониране на периферната и централна нервна система, както и за нормалната функция на имунната система.

Фолиева киселина (B9) - подобрява съня, настроението и апетита, като участва и в производството на енергия. Тъй като е водно разтворим, Витамин B-9 не се задържа дълго време в тялото и трябва да се приема ежедневно, за да се поддържат необходимите нива. Витамин B-9 е един от витамините, при който най-често се наблюдава недостиг и в същото време един от витамините, които най-трудно се усвояват от човешкото тяло. По време на растеж или при бременност нуждата от фолиева киселина е по-голяма. Приемът на фолиева киселина намалява риска към сърдечно-съдови болести, подобрява производството на червени кръвни тела, подобрява тонуса и функциите на нервната система.

Кобаламин (B12) - e водно-разтворим витамин от групата на Б витамините. Той има изключителна роля за поддържането на здравословна нервна система и усвояването на мазнините и белтъчините. Той играе и есенциална роля в синтезирането на ДНК по време на клетъчното делене и затова е важен за функцията на бързоразмножаващите се клетки, каквито са кръвните телца. Поради факта, че В12 се съдържа главно в животински продукти или формите на витамина в растителните източници са слабо усвояеми от човешкото тяло, съществува по-висок риск от неговия недостиг при вегетарианци и вегани, поради, което се препоръчва неговия допълнителен прием, като хранителна добавка. 

 

 

Прием: Приемайте по една капсула дневно по време на хранене. 

 

Съставки: Витамин B12 (като Methylcobalamin), Фолиева киселина, микрокристална целулоза, твърда желатинова капсула.

 

 

Забележка: Използвайте продукта само като хранителна добавка! Да не се употребява от бременни, кърмещи жени и деца! Да се пази на места недостъпни за деца! Не превишавайте ПДП, посочен в хранителните стойности. Хранителна добавка, която не може да замести разнообразното хранене! Не е лекарствено средство! Използвай преди срока на годност: маркиран на опаковката/L. Съхранявайте на сухо и проветриво място до 28С, без пряка слънчева светлина.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!