Jarrow Formulas Magnesium Optimzer | Магнезий Малат + Калий + Таурин, 200 таблетки

  • Марка: Jarrow Formulas
40,00 лв.

Jarrow Formulas Magnesium Optimzer представлява синергична комбинация от хранителни вещества, която ще Ви помогне да оптимизирате магнезиевия статус на организма. Формулата съдържа Магнезий малат, която е една от най-добре усвоимите и щадящи форми на магнезий, Калий, Таурин и витамин В6.

Магнезият е изключително важен минерал, който участва в над 600 процеса в тялото. Той спомага за производството на енергия в клетките, ускорява метаболизма, стимулира функциите на нервната, мускулната и кръвоносната система. Магнезия подобрява и мускулното възстановяване след физическо натоварване. Магнезия се синтезира в човешкото тяло, но често се налага да се набавя в допълнително количество чрез храна или хранителни добавки. Физическия и психически стрес значително увеличава нуждите на тялото от магнезий, тъй като минералът участва при разпределяне на сигналите на нервните клетки, при производството на протеин и регулира сърдечния ритъм. Функцията му на невротрансмитер е от основно значение за нормалното функциониране на цялото тяло, а балансираният му прием намалява стреса, подобрява съня и спомага за доброто настроение и спокойствие. За спортистите този минерал е от особено голямо значене, тъй като регулира метаболизма и участва в синтеза на протеин. Магнезий играе ролята и на електролит, а физическите натоварвания понижават нивата му. Приемът след тренировка е предпоставка за поддържане на електролитния баланс. 

Формата Магнезиев Малат представлява магнезиий свързан с Ябълчена киселина. Идеален е за хора, които имат проблеми с приема на Магнезиев Цитрат(причинява стомашен дискомфорт), тъй като е щадящ стомаха. Това е и една от най-добре усвояемите форми на магнезий(заедно с биглицинат) и тъй като ябълчената киселина участва в производството на енергия в тялото, Магнезиевият Малат се препоръчва на хора, страдащи от постоянна тревожност и преумора или Фибромиалгия(мускулни, ставни болки и хронична умора).

Таурин е една от най-често срещаните аминокиселини в организма. Тя е аминокиселина, която не се използва за изграждането на мускулите, а се среща често в свободна форма в различни тъкани и особено в нервната система. Намира се в централната нервна система, белите кръвни клетки, мозъка и мускулите. Тя функционира, като стабилизира клетъчните мембрани, помагайки в транспорта на калий, натрий, калций и магнезий,  вътре и извън клетките.

Калият е основен минерал в нашия организъм и отговаря за много процеси в тялото. Той е от изключителна важност за поддържането на водния баланс в тялото, киселинните нива, кръвното налягане и невромускулните функции, както и за пренасянето на хранителни вещества през клетъчните мембрани. Калият има изключително важна роля при предаването на електро-импулси до сърцето и при мускулните съкращения. Щитовидната и надбъбречната жлеза, както и бъбреците зависят изцяло от адекватно количество калий, за да функционират добре. Допълнителният прием на Калий от занимаващите се с физически натоварвания хора, може да помогне да се предотврати мускулната болезненост и чувствителност, която се появява в резултат от интензивните тренировки. При дефицит на Калий в огранизма се наблюдава загуба на мускулна маса и сила, отслабване на имунната система, намалена концентрация, намалена познавателна функция, мускулни крампи и други.

 

 

Прием: Приемайте по 2 таблетки 1 или 2 пъти на ден, за предпочитане по време на хранене или според указанията на Вашия квалифициран медицински специалист.

 

 

Забележка: Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място! Не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Не превишавайте препоръчаната дневна доза. Не се препоръчва за бременни и кърмещи! Затваряйте добре след всяка употреба

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!