KFD Vitamin ADEK | Витамини А-Д-Е-К, 200 таблетки

  • Марка: KFD Nutrition
21,00 лв.

KFD Vitamin ADEK е висококачествен комплекс от витамините А, Д, Е и К. 

Витамин А е мастноразтворим витамин, част от група вещества наречени каротеноиди. Този витамин е нужен на организма за функцията на имунната система, общия растеж и оздравителните процеси. Особено важен е за образуването на костна тъкан и зъбно вещество, здрава кожа и коса, както и нощно зрение. 

Витамин D3 е мастноразтворим витамин с изключително значение за цялостното ни здраве. Витамин D3 се синтезира в кожата при излагане на слънчева светлина и изпълнява множество роли в тялото. Една от най-важните е в метаболизма на калций и подкрепата на имунната система. 

Витамин Е е мастноразтворим витамин, мощен антиоксидант, който участва в множество физиологични процеси в нашето тяло. Витамин Е представлява група от осем вещества, всяко със силни антиоксидантни свойства. Тези вещества се наричат токотриеноли и токофероли (алфа, бета, гама и делта). Той е есенциален витамин, което означава, че човешкият организъм не може да го синтезира самостоятелно и затова е необходимо да се приема чрез храна или хранителни добавки. 

Витамин К2 е най-известен със своята роля в съсирването на кръвта, ползите му обаче далеч надхвърлят тези му функции. Той помага за изграждането на здрави кости и предотвратяване на сърдечни заболявания и рак. Витамин К2 играе също роля за премахване на калция от зони, където не би трябвало да се намира като артериите и меките тъкани. Недостигът му може да доведе до сърдечни заболявания и да увеличи риска от остеопороза.

Повече за витамин К2 можете да научите тук.

 

Прием: Приемайте по една таблетка на ден.

 

Съдържание: 200 таблетки
Една доза: 1 табл.
Дози в опаковка: 200

 

Съставки:

Витамин  А - 800 мкг.

Витамин Д - 50 мкг.

Витамин Е - 12 мг.

Витамин К - 75 мкг.

 


Забележка
Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място! При прием на антикоагуланти, бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!