KFD Vitamin C + Zinc | Витамин Ц + Цинк, 120 капсули

  • Марка: KFD Nutrition
19,50 лв.

KFD Vitamin C + Zinc е хранителна добавка, съдържаща така важните за нашето здраве витамин Ц и минерала Цинк. 

Витамин С е водно разтворим витамин и се нарича незаменим, защото тялото ни не може да го синтезира и трябва да се приема ежедневно с храната, или чрез хранителни добавки. Витамин С притежава голям брой благоприятни ефекти върху човешкия организъм. Той е един от най-мощните антиоксиданти за нашия организъм. Подпомага работата на нервната и имунната системи, ускорява възстановяването, участва директно в производството на колаген, подобрява здравето на зъби и кости, предотвратява формирането на нитрозамини(образуват се при обработка на висока температура, на храни съдържащи нитрати), които се свързват с появата на тумори, има благоприятен ефект върху кожата и още много полезни функции.

Цинк е изключително важен минерал. Той се съдържа се във всяка клетка на човешкото тяло и е отговорен за протичането на над 300 ензимни реакции.  Цинк играе важна роля във всички метаболитни процеси. По-голямата част от цинка в човешкото тяло се намира в костите и мускулите. Той има силна антиоксидантна роля, важен е за заздравяването на раните, подобряванена структурата на косата и ноктите, растежа, синтеза на колаген, мозъчната дейност, въглехидратния метаболизъм (оползотворяването на глюкозата и производството на инсулин). Цинк е изключително важен минерал и за поддържането на половите функции при мъжете, като спомага за повишаване производството на сперматозоиди. Дори лека недостатъчност на Цинк може да доведе до мускулна атрофия или депресивни състояния, понижено ниво на тестостерон, затова той трябва да се приема ежедневно чрез храната или като добавка.

 

Прием: Приемайте по една доза(2 капсули) на ден, с храна.

 


Съдържание: 120 капсули
Една доза: 2 капс.
Дози в опаковка: 60

 

Съставки:

Витамин C (като Аскорбинова к-на)    1000 мг 
Цинк  10 мг 
   

 

 

Забележка: Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място! Не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Не превишавайте препоръчаната дневна доза. Не се препоръчва за бременни и кърмещи! Затваряйте добре след всяка употреба

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!