Myprotein Taurine | Таурин, 250 гр.

  • Марка: Mypotein
23,00 лв.

Таурин е е една от най-често срещаните аминокиселини в организма. Тя е аминокиселина, която не се използва за изграждането на мускулите, а се среща често в свободна форма в различни тъкани и особено в нервната система, като най-високи дози има в белите кръвни клетки, скелетната мускулатура, централната нервна система, както и в сърцето. Таурин генерира и регулира нервните импулси, както и поддържа баланса на течности в организма. Таурин играе важна роля в нервната система и мозъка, където работи заедно с Глицин и ГАБА, като невротрансмитър. Подобно на глутамина, тауринът може също да се счита за условно есенциална аминокиселина, тъй като по време на екстремно физическо натоварване организма не произвежда достатъчно и затова трябва да се приема доълнително като хранителна добавка.

Тауринът оказва много добро влияние на върху интензитета на тренировките. Със свойства подобни на креатинът, тауринът може да задържа вода в клетките, като така увеличава техния обем. Това допринася за усвояването на допълнителни хранителни вещества в мускула, което от своя страна подобрява възстановяването и мускулния растеж. Също така тауринът увеличава нивата на глюкоза в клетките. Тауринът е инхибиторен невротрансмитер играещ важна роля за стабилизирането на сърдечния ритъм и електрическата активност на нервите, което води до подобряване на съня и концентрацията.

Тауринът е хранителна добавка, която доказано намалява мускулните схващания и крампи. Чрез регулиране на нивата на калция - един от основните минерали, който се свързва с крампите, тауринът значително намалява мускулните болки.

 

ПриемПриемайте  1 до 3 грама, 30 минути преди тренировка за повишаване на концентрацията или 30 минути преди сън, като невротрансмитер.

 

Съдържание100% Таурин

 

 

Забележка:
Пазете далеч от деца!
Съхранявайте на сухо и хладно място!

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!