Natural Factors Women`s Multi Probiotic | Пробиотик за Жени, 60 капсули

  • Марка: Natural Factors
65,00 лв.

Natural Factors Women`s Multi Probiotic 12 милиарда е специално формулиран пробиотик за жени,  с добавена  червена боровинка CranRich® 300 mg! Създаден да защитава деликатната микрофлора на влагалището и пикочните пътища, както и да осигурява отлично храносмилане!

Гъбичните и бактериални инфекции са проблем за много от съвременните жени. Парене при уриниране, болка, сърбеж, течение… Истинският проблем обаче настъпва, когато инфекцията хронифицира и се превърне в неотменна част от живота на жената!

Мултипробиотик за жени съдържа 12 млрд. активни пробиотици (с добавена червена боровинка CranRich® 300 mg) подпомага поддържането на здравословна среда във влагалището и пикочните пътища, предоставяйки сигурна защита срещу едни от най-упоритите и трудно податливи на лечение патогени!

Всяка вегетарианска капсула от Natural Factors Women`s Multi Probiotic 12 млрд. активни пробиотици гарантирано доставя минимум 12 млрд активни клетки от 10 пробиотични щама за защита на вагиналното равновесие, в комбинация с CranRich® активен концентрат от червена боровинка за нормалното състояние на пикочо-половата система! Продуктът комбинира щамове, чието благотворно въздействие върху вагиналната флора и стомашно-чревния тракт, е проучено и доказано. Тук присъства и Lactobacillus fermentum – пробиотичен вид бактерия, която обитава стомашно-чревния тракт, устната кухина и влагалището. L. Fermentum може да има изключителен принос за възстановяването и поддържането на здравословния баланс на микрофлората в женската урогенитална система и намаляването на риска от урогениталниинфекции. Бактерията е единствената от вида Lactobacillus, която доказано понижава нивата на холестерола. Има мощно антимикробно и антиоксидативно действие, и защитава организма от отровите, присъстващи в много от съвременните храни.

Добавеният във всяка капсула 250 мг organic екстракт от плод на червена боровинка, в концентрация 36:1, осигурява високи нива на антиоксиданти, възпрепятства прикрепването на патогенните бактерии по стените на уринарния тракт и насърчава елиминирането им, когато те вече са там.

Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици съдържа и фруктоолигозахариди (FOS) – късоверижни олигозахариди, които имат допълнителни ползи за стомашно-чревния тракт – имат леко слабително действие, увеличават растежа на бифидобактериите и редуцират нивата на различни патогени в дебелото черво.

Късоверижните фруктоолигозахариди (пребиотик) подхранват „приятелските“ бактерии и насърчават лесното им прилепване към чревната лигавица и размножаването им.

Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици предоставя оптимално количество лактобацили, които потискат растежа на анаеробната флора, поддържат състава на обичайната микрофлора на влагалището и нормалното състояние на пикочните пътища!

 

         Как ни помага?

  • оптималното възстановяване на деликатния баланс на нормалната микрофлора на влагалището и намаляване на риска от гъбични инфекции;
  • ограничаване растежа на патогеникато Gardnerella Vaginalis и Candida albicans, както и E.Coli
  • предотвратяване на често повтарящи се инфекции на пикочните пътища;
  • поддържане нормалното състояние на стомашно-чревния тракт и облекчаване на състояния като запек, подут корем, метеоризъм и др.

Едва ли има човек, който да не е чувал за полезното действие на пробиотиците върху стомашно-чревния тракт. Те предотвратяват развитието на гнилостни процеси в червата и насърчават растежа на полезни/приятелски бактерии, благодарение на което процесите на храносмилане рязко се подобряват.

Около 80% от имунните клетки са съсредоточени именно в чревната микрофлора. Така че възстановеното микробно равновесие в стомашно-чревния тракт рефлектира положително върху функциите на имунната система.

Но и това не е всичко. Според – неврогастроентерологията – науката, която изследва взаимодействията между гастроинтестиналния тракт и мозъка, балансът на стомашно-чревната флора е определящ за фунцкионирането на нервната система и мозъка. Нещо повече – в храносмилателната система е ситуиранаентеричната нервна система (т. нар. „втори мозък“), която сесъстои от хиляди неврони. В ентеричната нервна система се синтезират много невротрансмитери, включително и серотонина – хормонът на щастието.

Деликатното женско здраве е до голяма степен зависимо от наличието на достатъчно „добри“ бактерии както в стомашно-чревния тракт, така и в микрофлората на влагалището. Днес знаем, че свръхрастежът на патогени в женския организъм е сред ключовите причинители на гъбични и бактериални инфекции. Ето защо профилактиката и лечението на тези заболявания все по-често включва допълнителен прием на специални пробиотични формули в защита напикочо-половата система на жените.

 

Прием: Приемайте по 1 капсула  1-2 пъти дневно с храна. При прием на антибиотици приемайте 2-3 часа по-рано или по- късно.

 

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Общ брой бактериална култура  12 млрд. CFU†  24 млрд. CFU†
Lactobacillus casei (HA-108)  (изолирани от човешка чревна микрофлора) 2.94 млрд. CFU†  5.88 млрд. CFU†
Lactobacillus acidophilus (HA-122) (изолирани от човешка чревна микрофлора) 2.4 млрд. CFU† 4.8 млрд. CFU†
Lactobacillus rhamnosus (HA-111) (изолирани от човешка чревна микрофлора) 2.4 млрд. CFU†   4.8 млрд. CFU†
Bifidobacterium longum  subsp.longum (HA-135), (изолирани от човешка чревна микрофлора) 1.2 млрд. CFU†  2.4 млрд. CFU†
Lactobacillus plantarum (HA-119) (от растителен източник) 1.2 млрд. CFU†  2.4 млрд. CFU†
Lactobacillus fermentum (HA-179) (от млечни произход) 0.6 млрд. CFU†  1.2 млрд. CFU†
Streptococcus salivarius  (HA-110) subsp. Thermophilus (от млечни произход) 0.6 млрд. CFU†  1.2 млрд. CFU†
Bifidobacterium breve (HA-129) (изолирани от човешка чревна микрофлора) 0.36 млрд. CFU† 0.72 млрд. CFU†
Bifidobacterium bifidum (HA-132)  0.24 мрлд. CFU† (изолирани от човешка чревна микрофлора)   0.24 мрлд. CFU†  0.48 млрд. CFU†
Lactobacillus reuteri (HA-188) (изолирани от човешка чревна микрофлора) 0.06 млрд. CFU†  0.12 млрд. CFU†
CranRich® 

Червена боровинка (плод) концентрат 36:1
/Vaccinium macrocarpon/

300 mg  600 mg

ПроизводителNatural Factors, Canada

 

Други съставки: Инулин, растителна капсула (въглехидратна гума [целулоза], пречистена вода), растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), фруктоолигозахариди (FOS),  силициев двуокис, аскорбинова киселина.

CFU†  – жизненоспособни бактерии.

Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти или подсладители, нишесте, пшеница, глутен, царевица, яйца, рибни, черупчести и морски продукти, сол, ядки или ГМО. Подходящо за вегетарианци. Може да съдържа следи от мляко и соя.

 

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!