Nature's Way Kids Healthy Eyes | За добро зрение на децата, 60 желирани таблетки

  • Марка: Nature's Way
50,00 лв.

Nature's Way Kids Healthy Eyes  представлява натурална формула за поддържане добро зрение при децата.

По време на своя растеж децата се нуждаят от оптималния набор витамини, минерали и антиоксиданти, подпомагащи развитието на техния организъм. Диетата невинаги може да осигури всички тези полезни хранителни вещества. За да се избегне дефицитът им, се препоръчва периодично да се включват към хранителния режим под формата на диетични добавки, специално създадени за деца.

Продуктът Kids Healthy Eyes комбинира едни от най-полезните природни съставки за поддържане нормалната функция на зрението. Всяка желирана таблетка от Kids Healthy Eyes съдържа витамин А (като бета-каротин и ретинил-палмитат), витамините С и Е, и лутеин – най-полезния за очите антиоксидант.

 

Витамин А - Недостигът му е една от водещите причини за предотвратима слепота при малки деца в развиващите се страни. Дефицитът на витамин А може да доведе до нощна слепота и ксерофталмия (сухота в окото).

Витамин Ц - Всички клетки в тялото се нуждаят от витамин С - мощен антиоксидант, осигуряващ защита срещу свободните радикали, които увреждат клетките. Приемът му намалява риска от инфекции на очите в детска възраст и забавя развитието на катаракта у по-възрастни. Витамин С също така стимулира синтеза на колаген – важен градивен елемент за много от структурите на окото, включително роговицата, склерата и др.

Витамин Е - Заедно с витамините А и С участва в укрепването на тъканите и клетките. Защитава детското зрение в дългосрочен план и намалява риска от катаракта и дегенерация на макулата в по-късните години от живота. Приемът на витамин Е в комбинация с други, полезни за очите витамини и антиоксиданти има дългосрочни полезни ефекти върху зрението.

Лутеин - Той е от съществено значение за здравето на очите. Представлява каротеноид с мощна антиоксидантна активност. Силно концентриран е в ретината и мауклата на окото, както и в някои зони на мозъка. Лутеинът предпазва светлочувствителните клетки на ретината от светлинни увреждания – това е изключително важен негов ефект, защото светлината, попадаща в окото може да унищожи тези клетки и да нанесе сериозни щети. Освен че осигурява стабилна защита за зрението, лутеинът подпомага и мозъчните функции и паметта.

 

Прием: При деца над 2 годишна възраст: по 1 желирана таблетка дневно. При деца над 4 годишна възраст: по 1-2 желирани таблетки дневно.

 

Съставки: В 1 табл. /деца от 2 до 4 години/: Дн. доза /деца над 4 години/:
Витамин А 

(50% бета каротин, 50% ретинил палмитат)

90 µg  180 µg 
Витамин С (аскорбинова к-на) 9 mg 18 mg
Витамин Е 

(d-алфа токоферил ацетат)

1.5 mg 3 mg 
Лутеин 3 mg 6 mg
Натрий 5 mg 10 mg
Калории 10 20
Общо въглехидрати 2 g 4 g
Общо захари 2 g 4 g
Добавени захари 2 g 4 g

Други съставки: Захарна тръстика, сироп от тапиока органик, пречистена вода, пектин, лимонена киселина, натриев цитрат, натурален аромат, кокосово масло, пчелен восък.

Не съдържа: Фъстъци, млечни продукти, соя, яйца, глутен. Подходящо за вегетаринаци.

 

Забележка: Съхранявайте на сухо и хладно място! Не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Не превишавайте препоръчаната дневна доза. 

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!