NOW Foods Arginine & Citrulline | Аргинин и Цитрулин, 120 вег. капсули

  • Марка: NOW Foods
69,00 лв.

NOW Foods Arginine & Citrulline - Аргинин и Цитрулин са две основни аминокиселини подпомагащи метаболизма на протеин в тялото ни. Двете играят ключова роля в цикъла на уреята, където участват в детоксификацията на амоняка, чрез производство на урея.

Уреята (карбамид) е краен продукт от разграждането на азотни съединения в тялото (белтъци, аминокиселини).При разграждането на аминокиселините първо се образува амоняк, който е токсичен за клетките. Поради това амонякът впоследствие се свързва с въглероден диоксид в т.нар. уреен цикъл (в черния дроб), при което се образува урея.За разлика от амоняка, уреята не е токсична. Водноразтворима е и лесно се изхвърля (екскретира) от тялото чрез бъбреците с урината. Така се контролират нивата на азота в тялото.

Защо да приемаме L-Arginine?
Аргинин е условно-незаменима аминокиселина(синтезира се от организма само в определени ситуации), прекурсор на азотния оксид и има неизменна роля при синтеза на хормоните, увеличава секрецията на растежен хормон, подпомага детоксификацията на тялото и подсилва имунната система. Той е изключително полезен за трениращите, поради участието си при образуването на азотен оксид, поради което той има действие на вазодилатор, участва в процесите на снабдяване с кръв на мускулните клетки. Аргинин подпомага и горенето на излишните мазнини, като увеличава нивата на растежния хормон. Също така увеличава и сексуалната функция, като увеличава кръвния поток към половите органи. Аргининът подпомага възстановяването след тежко физическо натоварване и увеличава количествата кислород, което могат да поемат мускулите.

Какво представлява Цитрулин?
Цитрулин е неесенциална аминокиселина, която е важен продукт в цикъла на уреята, функциониращ заедно с аргинин и орнитин, за да се преобразува амоняка в тялото, вторичен продукт на белтъчната обмяна. Тъй като Цитрулин е прекурсор на Аргинин, той осигурява лесно достъпен изходен материал за производството на Аргинин, като по този начин помага на организма да поддържа здравословни нива на Аргинин. Също така играе важна роля в процеса на оздравяване и в поддържането на здрава имунна система. В спорта Цитрулин се използва основно, като стимулант за подобряване на концентрацията и фокуса, както и за подобряването на белтъчния синтез.

 

Прием: 1 капсула, два пъти дневно.

 

Хранителна добавка
Съдържание: 120 вег.капсули
Една доза: 1 вег. капсула
Дози в опаковка: 120

L-Arginine (Free-Form) 500 mg
L-Citrulline (Free-Form) 250 mg


Други съставки: Hypromellose (cellulose capsule), Silica, Stearic Acid (vegetable source), Magnesium Stearate (vegetable source) and Microcrystalline Cellulose.

Not manufactured with wheat, gluten, soy, corn, milk, egg, fish, shellfish or tree nut ingredients. Produced in a GMP facility that processes other ingredients containing these allergens.

Caution:  For adults only. Consult physician if pregnant/nursing, taking medication (especially antihypertensives, nitrates, or other heart medications), or have a medical condition (especially herpes, kidney impairment and/or glaucoma). Keep out of reach of children.

Natural color variation may occur in this product.

Store in a cool, dry, dark place after opening.

 

 

Забележка:
Пазете далеч от деца!
Съхранявайте на сухо и хладно място!

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!