Now Foods Calcium Citrate 300mg | Калциев цитрат, 100 таблетки

  • Марка: NOW Foods
38,00 лв.

NOW Calcium Citrate Калциев цитрат e минералът, който се съдържа в най-големи количества в човешкото тяло. Calcium Citrate е незаменим по отношение изграждането и възстановяването на костите и зъбите, но играе и важна роля за мускулните съкращения, съсирването на кръвта, процесите на предаване на нервните импулси, както и за други метаболитни процеси и ензимни реакции. Calcium Citrate се използва като ключов елемент в лечението на поражения върху черния дроб, за профилактика на остеопороза, кожни и алергични заболявания като псориазис  и екземи. Calcium Citrate е необходим за здравината на клетъчните мембрани. Формата на калция в комплексната формула на NOW е цитратна, свързан калций с цитрусова киселина. Тази форма е от категорията на хелатните органични форми, които притежават по-висока биоактивност и усвояемост в организма. Калциевият цитрат не отстъпва по биоактивност на калциевия аминокиселинен хелат, но е на много по-изгодна и достъпна цена за крайния потребител.

В NOW Calcium Citrate се съдържа и магнезий - минерал, който е необходим за енергийния метаболизъм,синтеза на протеин, предаването на нервните импулси през нервно-мускулните синапси, свързването на калция със зъбното вещество. Магнезият оказва положително влияние върху състоянието на репродуктивната система. Към формулата са добавени витамин D, цинк, мед, манган, които са синергисти и подобряват абсорбирането и използването на калция от организма.

 

          Как действа?

  • Формиране и подхранване на костите и зъбите
  • Важен за мускулните съкращения
  • Подпомага предаването на нервните импулси
  • Подобрява съсирването на кръвта
  • Срещу остеопороза, алергии и кожни заболявания

 

Начин на употреба: Една доза 1-2 пъти дневно с храната.

 

 

СЪСТАВ
Дозировка
Една доза 2 таблетки
Дози в опаковка 50 дози
Дози на ден 1 доза
Витамини
Витамин Д 10 mcg
Минерали
Калций 600 mg
Магнезий 300 mg
Цинк 15 mg
Мед 1 mg
Манган 5 mg
 

 

 

Забележка: Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място! Не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Не превишавайте препоръчаната дневна доза. Не се препоръчва за бременни и кърмещи! Затваряйте добре след всяка употреба

 

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!