NOW Foods Iron 18mg | Желязо, 120 капсули

  • Марка: NOW Foods
31,00 лв.

NOW Foods Iron представлява хранителна добавка, съдържаща най-добре усвояемата форма на минерала желязо - хелатната. Тази форма подобрява усвояването на минерала и се толерира много добре от стомаха. Ferrochel™ желязото е хелатирано с аминокиселината Глицин. 

Желязото е ключов минерал за формирането на червените кръвни телца и сложното белтъчно съединение хемоглобин, който е отговорен за пренасянето на кислород от белите дробове към всички тъкани в организма, както и за миоглобина, отговорен за преноса на кислород до сърцето и скелетните мускули. Дефицитът на Желязо може до доведе до анемия - състояние, при което съдържанието на червени кръвни клетки е недостатъчно. Желязото играе роля и в други жизненоважни процеси в организма, като енергийния метаболизъм, продукцията на невротрансмитери (серотонин и допамин), подпомага функцията на имунната система и синтеза на колаген.

 

ПриемПриемайте по една таблетка на ден с храна.

 

Дозировка
Една доза 1 капсула
Дози в опаковка 120 дози
Дози на ден 1 доза
Минерали
Желязо Bisglycinate 18 mg

 

 

Забележка:Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място! Не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Не превишавайте препоръчаната дневна доза. Не се препоръчва за бременни и кърмещи! Затваряйте добре след всяка употреба

 

Важно: Прекалено високите дози на желязо  могат да се окажат рискови за децата. Не е изключена токсичност при по-високи дози и при възрастните.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!