NOW Foods Magnesium Citrate Powder | Магнезий на прах, 227 гр.

  • Марка: NOW Foods
38,00 лв.

NOW Magnesium Citrate powder представлява хранителна добавка на прах, съдържаща 100% Магнезиев Цитрат. Той е изключително важен минерал който спомага за производството на енергия в клетките, ускорява метаболизма, стимулира функциите на нервната, мускулната и кръвоносната система. Магнезия подобрява и мускулното възстановяване след физическо натоварване.Магнезия се синтезира в човешкото тяло, но чество се налага да се набавя в допълнително количество чрез храна или хранителни добавки. Физическия и психически стрес значително увеличава нуждите на тялото от магнезий, тъй като минералът участва при разпределяне на сигналите на нервните клетки, при производството на протеин и регулира сърдечния ритъм. Функцията му на невротрансмитер е от основно значение за нормалното функциониране на цялото тяло, а балансираният му прием намалява стреса, подобрява съня и спомага за доброто настроение и спокойствие. За спортистите този минерал е от особено голямо значене, тъй като регулира метаболизма и участва в синтеза на протеин. Магнезий играе ролята и на електролит, а физическите натоварвания понижават нивата му. Приемът след тренировка е предпоставка за поддържане на електролитния баланс.
Друго важно свойство на Магнезия, най-вече за спортистите е, че той отпуска мускулните влакна, предотвратява крампите и подобрява мускулните съкращения. Също така играе важна роля при призводството на ензими, отговарящи за възстановяването и усвояването на хранителните вещества. Магнезий влияе и върху кръвоносната система. Той разширява кръвоносните съдове, спомага за намаляването на кръвното налягане и за разширяването на бронхите при заболявания на дихателните пътища. 

NOW Foods Magnesium Citrate powder се усвоява лесно и пълноценно от тялото!

 

Научете повече за магнезий тук

 

 

          Как действа?

  • Участва в производството на енергия в тялото(АТФ процеса)
  • Подпомага костния растеж
  • Подобрява функциите на нервната система
  • Подобрява кръвообръщението
  • Подпомага мускулните съкращения
  • Подобрява възстановяването
  • Успокоява и подобрява съня
  • Икономична опаковка - достатъчна за 76 дни

 

Прием: Приемайте една чаена лъжичка(3гр.), разтворена в 200-250мл. вода или друга течност, един път дневно с храна.

 

 

Състав

Дозировка
Една доза 1 чаена лъжичка (3гр.)
Дози в опаковка 76 дози
Дози на ден 1 доза
Минерали
Магнезий 435 mg

 

 

Забележка: Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място! Не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Не превишавайте препоръчаната дневна доза. Не се препоръчва за бременни и кърмещи! Затваряйте добре след всяка употреба

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!