NOW Foods Serrapeptase 60000 SPU | Серапептаза, 60 капсули

  • Марка: NOW Foods
59,00 лв.

NOW Foods Serrapeptase представлява висококачествена, хранителна добавка, съдържаща ензима серапептаза.

Серапептазата е ензим с дълга история в медицинската практика като противовъзпалително средство. Тя често се препоръчва за облекчаване на болки и възпалителни процеси при често срещани състояния като ревматоиден артрит, улцеративен колит, травми, хирургически рани и вирусна пневмония. Основното предимство на ензима пред нестероидните противовъзпалителни медикаменти, които се предлагат без рецепта, са по-малкото странични ефекти.

Серапептазата, известна още като сератиопептидаза и серапептидаза, е протеолитичен ензим от семейството на трипсина. Произвежда се от непатогенната бактерия Serratia marcescens, която се развива в червата на копринената буба Bombyx mori L. и позволява на пеперудата да разтвори пашкула, за да направи отвор в него и да излезе.  

Подобно на други протеолитични ензими, серапептазата подпомага разграждането на протеините на по-малки молекули. Така тя ускорява възстановяването, като намалява натрупването на течности и останки в тъканта при нараняване. Според изследователите, ензимите от типа на серапептазата съдействат за ограничаване на възпалителните процеси, като улесняват движението на имунните клетки и регулират нивата на лимфоцитите на засегнатото място.

Възпалението е естествената реакция на тялото към наранявания, автоимунни заболявания и инфекции. То е също така ключов елемент от редица физиологични състояния, които предизвикват болка. Противовъзпалителните лекарства на ензимна основа се радват на все по-голям интерес в сравнение със синтетичните си аналози, защото в общия случай имат значително по-малко странични ефекти.

 

 

Прием: Приемайте по 1 капсула дневно на празен стомах, с около 200-250мл. вода.

 

 

Забележка: Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място! Не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Не превишавайте препоръчаната дневна доза. Не се препоръчва за бременни и кърмещи! Затваряйте добре след всяка употреба.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!