NOW Foods Taurine 1000mg | Таурин, 100 капсули

  • Марка: NOW Foods
36,00 лв.

Тауринът е една от най-често срещаните аминокиселини в организма. Тя е аминокиселина, която не се използва за изграждането на мускулите, а се среща често в свободна форма в различни тъкани и особено в нервната система.. Намира се в централната нервна система, белите кръвни клетки, мозъка и мускулите. Тя функционира, като стабилизира клетъчните мембрани, помагайки в транспорта на калий, натрий, калций и магнезий  в и извън клетките. Таурин генерира и регулира нервните импулси и поддържа баланса на течности в организма. Таурин играе важна роля в нервната система и мозъка, където работи заедно с Глицин и ГАБА, като невротрансмитър. Подобно на глутамина, тауринът може също да се счита за условно есенциална аминокиселина, тъй като по време на екстремно физическо натоварване организма не произвежда достатъчно и затова трябва да се приема доълнително като хранителна добавка.

Клинично изследване, в което са участвали мъже с наднормено тегло и страдащи от затлъстяване е доказалo, че приемът на 3 грама таурин дневно в продължение на 7 седмици, води до значително намаляване в серумните нива на мастните киселини и общо намаляване на телесното тегло. Това доказва, че приемът на таурин може да засили метаболизма на мазнините, като подпомага правилното функциониране на храносмилателната система. Тауринът е ключова съставка в жлъчните соли (първоначално име всъщност е Телец, което означава, бик или вол, тъй като за първи път е изолирана от жлъчката на вол). В едно проучване, проведено върху връзката между дефицитът на таурин и затлъстяването при мишки, учените установили, че увеличеното ниво на таурин в организма води до по-голям процент на потреблението на енергия и намалява натрупването на мазнини. Това проучване може да доведе до по-обещаващи, нови изследвания върху способността на тауринът да играе роля в превенцията на затлъстяването.

 

          Как действа?

  • Подобрява действието на нервната система
  • Подпомага зрението
  • Мощен източник на енергия
  • Подобрява баланса на течности
  • Регулира теглото
  • Повишава имунната защита

 

Прием: Приемайте по една капсула на ден преди тренировка.

 

Хранителна добавка
Съдържание: 100 капсули
Една доза: 1 капс.
Дози в опаковка: 100

Taurine (Free-Form)   1000 mg


Други съставки: Rice Flour and Gelatin (capsule).

Not manufactured with wheat, gluten, soy, milk, egg, fish, shellfish or tree nut ingredients. Produced in a GMP facility that processes other ingredients containing these allergens.

Caution: For adults only. Consult physician if pregnant/nursing, taking medication (including anti-hypertensive and diuretic medications), or have a medical condition (including hypotension). Keep out of reach of children.

Do not eat freshness packet. Keep in bottle. Natural color variation may occur in this product. Store in a cool, dry place after opening. Please Recycle.

Family owned since 1968.

 

 

Забележка:
Пазете далеч от деца!
Съхранявайте на сухо и хладно място!

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!