OstroVit Cranberry Extract | Екстракт от червена боровинка, 100 гр.

  • Марка: Ostrovit
24,00 лв.

OstroVit Cranberry Extract представлява екстракт от плодове на червена боровинка на прах. Стандартизиран за 10% про-антоцианиди. Екстракта от боровинки е богат на така наречените фитохимикали, като проантоцианидин олигомери, флавоноли и антоцианин гликозиди и тритерпеноиди. Тези различни фитохимикали имат мощно антиоксидантно действие, което е установено, че инхибира растежа на раковите клетки, в някои случаи дори ги убива. Свързаните с възрастта клетъчни дегенерации и заболявания, често са причинени от свободните радикали, които се произвеждат вследствие на клетъчното окисление.
Фитохимикалите в екстракта от червени боровинки могат да забавят окислителните процеси и свободните радикали, като допринасят за предотвратяване на няколко вида рак и на клетъчните дегенеративни условия.
Екстрактът от червена боровинка съдържа значително количество витамин С, който е от жизненоважно значение за заздравяване на рани и превенция на заболявания. Също така е отличен източник на диетични фибри, предоставяйки регулиране на кръвната захар и ефективно помага при запек. Червената боровинка също може да повиши нивата на витамин К и витамин Е в организма, предоставя и минерали, които са от съществена важност за функциите на организма. Освен това флавоноидите в екстракта от червени боровинки могат да подобрят здравето на сърдечносъдовата система чрез намаляване на общия и LDL(''лош'') холестерол. Отделителната система, често е засегната от инфекции на пикочните пътища. Органи като пикочния мехур и уретрата често развиват бактерии, което води до постоянна болка и дискомфорт. Няколко клинични проучвания са установили, че екстрактът от червена боровинка предотвратява инфекции чрез спиране на бактериите да се прикрепят към стените на пикочните пътища и покочния мехур.
Учените са установили положителна връзка между консумация на червена боровинка и здравето на зъбите, тъй като са открили флавоноиди, намаляващи риска от развитие на зъбен кариес, като предотвратяват развитието на бактерии върху зъбната повърхност. Всички тези елементи, в комбинация ще ви помогнат да запазите здравето си и да подобрите общото си благосъстояние.

 

 

          Защо да го приемам?

  • Бори се с инфекциите и предпазва от усложнения в пикочните пътища
  • Предпазва от окислително увреждане от свободните радикали
  • Запазва здравето на клетките
  • Богат на мощни, антиоксидантни флавоноиди
  • Естествен източник на няколко важни витамина и минерала
  • Подобрява здравето на сърдечно-съдовата система
  • Укрепва имунната система
  • Подходящ за вегани и вегетарианци

 

 

Прием: Приемайте по една доза 240мг.(една мерит. лъжичка) на ден, за предпочитане с храна.

 

 

Лабораторно-доказано качество: За да сме сигурни в качеството на продуктите, които предлагаме, всички продукти на OstroVit са тествани в независими, акредитирани лаборатории.

     

 

 

 

Забележка:
Пазете далеч от деца!
Съхранявайте на сухо и хладно място!

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!