OstroVit Magnez MAX | Магнезий + Калий + Б6, 60 таблетки

  • Марка: Ostrovit
11,00 лв.

OstroVit Magnez MAX е уникална формула, състояща се от силно биоактивни форми на Магнезий, Калий и витамин Б6. Много подходяща за хора, които спортуват активно, но също така и за хора, които ценят доброто здраве.

Магнезиев Цитрат -  изключително важен минерал който спомага за производството на енергия в клетките, ускорява метаболизма, стимулира функциите на нервната, мускулната и кръвоносната система. Магнезия подобрява и мускулното възстановяване след физическо натоварване.Магнезия се синтезира в човешкото тяло, но чество се налага да се набавя в допълнително количество чрез храна или хранителни добавки. Физическия и психически стрес значително увеличава нуждите на тялото от магнезий, тъй като минералът участва при разпределяне на сигналите на нервните клетки, при производството на протеин и регулира сърдечния ритъм.

Калият е минерал, който изпълнява редица функции в организма. Той е от изключителна важност за поддържането на водния баланс в тялото, киселинните нива, кръвното налягане и невромускулните функции, както и за пренасянето на хранителни вещества през клетъчните мембрани. Калият има изключително важна роля при предаването на електричните импулси до сърцето и при мускулните съкращения. Щитовидната и надбъбречната жлеза, както и бъбреците зависят изцяло от адекватно количество калий, за да функционират добре. Допълнителният прием на Калий от занимаващите се с физически натоварвания хора, може да предотврати мускулната болезненост и чувствителност, която се появява в резултат от интензивните тренировки.

Витамин Б6 е ко-фактор в множество ензимни реакции и е нужен за метаболизма на мазнини, въглехидрати и протеини. Б6 е нужен за нормалния синтез на хемоглобина и за формирането и нормалната функция на червените кръвни телца. 

 

Научете повече за магнезий тук

 

Прием: Приемайте по една таблетка на ден, около 15мин. след хранене.

 

Хранителни стойности

  за Доза %DV
Магнезий 56 mg 15%
- магнезиев цитрат 400 mg  
Калий 108 mg 5,4%
- калиев цитрат 300 mg  
Витамин B6 0.21 mg 15%

 

 

Забележка:
Пазете далеч от деца!
Съхранявайте на сухо и хладно място!

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!