OstroVit Pharma Methyl B-Complex | Витамини Б-комплекс, 30 капсули

  • Марка: Ostrovit
22,00 лв.

OstroVit Pharma Methyl B-Complex е висококачествена хранителна добавка, под формата на капсули, съдържаща комплекс от Б-витамини в най-добре усвояващата се форма Methyl B-complex.  Към тях са добавени и така важните витамин Ц и витамин Е.

 

          Защо да го приемам?

  • 13 активни съставки
  • опаковка достатъчна за 1 месец
  • най-усвояемата форма на витамин Б
  • най-високо качество на суровините и производството

 

Какво точно съдържа?

Тиамин (витамин В1) - допринася за поддържането на правилния енергиен метаболизъм и помага за правилното функциониране на нервната система. Той помага за поддържането на правилни психологически функции, както и за правилното функциониране на сърцето.

Рибофлавин (В2) - допринася за поддържането на правилния енергиен метаболизъм, помага за правилното функциониране на нервната система. Освен това този витамин помага да се поддържа правилното състояние на лигавиците и състоянието на червените кръвни клетки. Освен това спомага за поддържането на здрава кожа и допринася за намаляване на умората и умората.

Ниацин (В3) - подобно на витамин В1, той допринася за поддържането на правилния енергиен метаболизъм, а също така помага да се поддържат правилни психологически функции. Подобно на рибофлавин - ниацинът помага да се поддържа здрава кожа и допринася за намаляване на умората и умората.

Пантотенова киселина (В5) - Пантотеновата киселина допринася за поддържането на нормалния енергиен метаболизъм, както и за правилния синтез и метаболизъм на стероидни хормони, витамин D и някои невротрансмитери. В допълнение, той допринася за намаляване на умората и умората и помага да се поддържа умственото представяне на правилното ниво.

Биотин (В7) - допринася за поддържането на правилния енергиен метаболизъм, помага за правилното функциониране на нервната система. Освен това допринася за поддържането на правилния метаболизъм на макронутриентите. Биотинът помага да се поддържа здрава кожа и коса и помага да се поддържа правилното състояние на лигавиците.

Фолиева киселина (В9) - допринася за растежа на майчините тъкани по време на бременност (включително в ранния й стадий), участва в процеса на клетъчно делене, помага за правилното производство на кръв и за поддържане на правилния метаболизъм на хомоцистеин.

Витамин В12 (метилкобаламин) - допринася за поддържането на правилния енергиен метаболизъм и помага за правилното функциониране на нервната система и за поддържането на правилния метаболизъм на хомоцистеин. Този витамин играе роля в процеса на клетъчното делене.

Витамин С - подпомага производство на колаген, за да осигури правилното функциониране на кръвоносните съдове, костите, хрущялите, венците, кожата и зъбите. Освен това допринася за поддържането на метаболизма и правилното функциониране на нервната и имунната системи.

Витамин Е - мощен антиоксидант, който помага да се предпазят клетките от оксидативен стрес и увреждане на клетките, причинени от свободните радикали.

Холин - холинът (под форма на битартрат) е органично химично съединение, известно още като витамин В4, използвано главно заради когнитивно стимулиращите си свойства (директна трансформация в ацетилхолин, един от най-важните невротрансмитери) или като здравна мярка за черния дроб , способни да намалят натрупването на мастен черен дроб, неговото хронично възпаление, цироза или хиперхолестеролемия.

Витамин В6 - под формата на р-5-р(пиридоксал 5-фосфат). Това е най-усвояемата форма на витамин В6, достъпна за нашето тяло. Той изпълнява и поддържа океана от физиологични функции и е от съществено значение за правилното функциониране на всички органи в тялото ни.

Инозитол (мио-инозитол) - органично химично съединение от захарната група, цикличен шест-въглероден полихидроксилов алкохол, съдържащ шест хидроксилни групи. Понякога се нарича "витамин В8", но не е витамин, тъй като може да се синтезира от организма. Всички изомери имат сладникав вкус.

PABA p-аминобензоена киселина - органично химично съединение от групата на аминокиселините. Посочва се като витамин В10 или Вх. Скелетът на р-аминобензоената киселина присъства във фолиевата киселина. Основната задача на PABA е да подпомага образуването на фолиева киселина и да действа по време на протеиновия метаболизъм.

 

Прием: Приемайте по  една капсула на ден с храна.

 

 
Активни съставки на доза % RI*
Pantothenic acid (calcium D-pantothenate) 150 mg 2500
Thiamine (thiamine hydrochloride) 100 mg 9091
Vitamin C (L-ascorbic acid) 80 mg 100
Inositol (myo-Inositol) 50 mg -
PABA p-aminobenzoic acid 50 mg -
Choline bitartrate 50 mg -
Vitamin B2 (riboflavin) 40 mg 2857
Vitamin E (DL-alpha-tocopheryl acetate) 12 mg 100
Vitamin B6 (pyridoxalo 5'-phosphate P-5-P) 18 mg 1286
Niacin (nicotinic acid) 16 mg 100
Biotin (d-biotin) 2500 µg 5000
Folic acid ((6S) -5-methyltetrahydrofolic acid glucosamine salt - 5-MTHF) 600 µg 300
Vitamin B12 (methylcobalamin) 100 µg 4000

 

 

Забележка: Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място! Не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Не превишавайте препоръчаната дневна доза. Не се препоръчва за бременни и кърмещи! Затваряйте добре след всяка употреба

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!