OstroVit Spiruline Powder | Спирулина, 250 гр.

  • Марка: Ostrovit
19,00 лв.

OstroVit Spiruline Powder е хранителна добавка на прах, съдържаща 100% спирулина.

Спирулина е синьо-зелено морско водорасло, много богато на витамин B-12, Bета-каротен и ГЛА(гама-линолелова киселина-Омега-6), Познато е още като Спирулина Максима или Спирулина Платенсис. Тези водорасли растат в богати на сол, крайбрежни части като Централна и Източна Америка, както и Африка. Спирулина е заемала огромна част в менюто на древните ацтеки и африкански племена. Спирулина притежава регулиращи холестерола, антивирусни и антимутагенни свойства. Тя се счита също така за един от най-добрите източници на протеин (представлява повече от 60% от масата й). Съдържа комплекс от витамини: витамин А, Бета-каротен, витамин C, витамини от B-комплекс, витамин E, Биотин, както и незаменимите за човешкото тяло минерали - калций, магнезий, фосфор, калий, желязо, манган, мед, цинк, молибден плюс ензими. Освен това е богат източник на ксантофил и фикоцианин, които притежават противоракова функция. Успешно се използва в програми за намаляване на мазнините, помага при борбата срещу анемии, изгаряния, следоперативни намеси, неизменна част от специализираното хранене на спортисти и тежкоатлети, както и за хора от всички възрасти.

 

Прием: Приемайте по една доза(2гр.= 4 лъжички табл.) на ден с повече вода. Може също така да бъде добавяна към смутита, кисело мляко или сок.

 

Забележка: Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място! Не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Не превишавайте препоръчаната дневна доза. Затваряйте добре след всяка употреба.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!