OstroVit Taurine 1500 | Таурин, 120 капсули

  • Марка: Ostrovit
21,00 лв.

OstroVit Taurine 1500 е висококачествена, хранителна добавка на капсули, съдържаща аминокиселината таурин.

Тауринът е една от най-често срещаните аминокиселини в организма. Тя е аминокиселина, която не се използва за изграждането на мускулите, а се среща често в свободна форма в различни тъкани и особено в нервната система.. Намира се в централната нервна система, белите кръвни клетки, мозъка и мускулите. Тя функционира, като стабилизира клетъчните мембрани, помагайки в транспорта на калий, натрий, калций и магнезий  в и извън клетките. Таурин генерира и регулира нервните импулси и поддържа баланса на течности в организма. Таурин играе важна роля в нервната система и мозъка, където работи заедно с Глицин и ГАБА, като невротрансмитър. Подобно на глутамина, тауринът може също да се счита за условно есенциална аминокиселина, тъй като по време на екстремно физическо натоварване организма не произвежда достатъчно и затова трябва да се приема доълнително като хранителна добавка. Таурин участва и в производството на жлъчни соли, като така индиректно подобрява и храносмилането.

Таурин оказва много добро влияние и върху интензитета на тренировките. Със свойства подобни на креатин, той може да задържа вода в клетките, като така увеличава техния обем. Това допринася за усвояването на допълнителни хранителни вещества в мускула, което от своя страна подобрява възстановяването и мускулния растеж. Също така позволява на мускулите да работят по-здраво, като подобрява мускулните контракции. Таурин е инхибиторен невротрансмитер играещ важна роля за стабилизирането на сърдечния ритъм и електрическата активност на нервите, което води до подобряване на съня и концентрацията.

 

           Как действа?

  • Подобрява действието на нервната система
  • Подпомага зрението
  • Мощен източник на енергия
  • Подобрява баланса на течности
  • Регулира теглото
  • Подобрява работата на имунната система

 

Прием: Приемайте по една капсула 1 на ден м/у храненията.

 

 

Забележка: Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място! Не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Не превишавайте препоръчаната дневна доза. Не се препоръчва за бременни и кърмещи! Затваряйте добре след всяка употреба.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!