OstroVit Triple Magnesium | Магнезий, 100 гр.

  • Марка: Ostrovit
23,00 лв.

OstroVit Triple Magnesium е хранителна добавка на прах специално формулирана, като са използвани три форми на Магнезий: Цитрат, Лактат и Карбонатна форма! Така формулата се характеризира с много висока усвояемост и е идеална за хора с магнезиев дефицит!

Магнезият е основен минерал и вторият най-разпространен електролит в човешкото тяло. Участва в над 300 физиологични процеса в тялото ни. Дефицитът на Магнезий е широко разпространен в развитите страни. Това води до високо кръвно налягане, понижена толерантност към глюкозата, а от там и висока кръвна захар. Основни източници на магнезий от храната са, ядките, черният шоколад и листните зеленчуци. Магнезия се синтезира в човешкото тяло, но често се налага да се набавя допълнително количество чрез храна или хранителни добавки. Физическия и психически стрес значително увеличава нуждите на тялото от магнезий, тъй като минералът участва при разпределяне на сигналите на нервните клетки, при производството на протеин и регулира сърдечния ритъм. Функцията му на невротрансмитер е от основно значение за нормалното функциониране на цялото тяло, а балансираният му прием намалява стреса, подобрява съня и спомага за доброто настроение и спокойствие. За спортистите този минерал е от особено голямо значене, тъй като регулира метаболизма и участва в синтеза на протеин. Магнезий играе ролята и на електролит, а физическите натоварвания понижават нивата му. Приемът след тренировка е предпоставка за поддържане на електролитния баланс.
Друго важно свойство на  Магнезий, най-вече за спортистите е, че той отпуска мускулните влакна, предотвратява крампите и подобрява мускулните съкращения. Също така играе важна роля при призводството на ензими, отговарящи за възстановяването и усвояването на хранителните вещества. Магнезий влияе и върху кръвоносната система. Той разширява кръвоносните съдове, спомага за намаляването на кръвното налягане и за разширяването на бронхите при заболявания на дихателните пътища. 

 

Научете повече за магнезий тук

 

 

          Защо да го приемам?

  • Участва в производството на енергия в клетките
  • Подобрява здравето на костите
  • Подобрява функциите на нервната система
  • Подобрява кръвообръщението
  • Подпомага мускулните съкращения
  • Подобрява възстановяването

 

Прием: Приемайте една доза(1.5 гр. , 3/4 лъжичка) на ден с храна.

 

Хранителна добавка
Съдържание: 100 гр.
Една доза: 1.5 гр.
Дози в  опаковка: 66
Препоръчителна доза: 1 

Magnesium complex  99 g 
magnesium carbonate  
magnesium citrate  
magnesium lactat  
--  
inclusing magnesium 25 g


Други съставки: Magnesium carbonate (magnesium), magnesium citrate (magnesium), magnesium lactate (magnesium), anti-caking agent: silicon dioxide.

The product may contain milk (including lactose), soya, peanuts, other nuts, sesame seeds, oats, eggs, crustaceans, fish.

 

Забележка:
Пазете далеч от деца!
Съхранявайте на сухо и хладно място!

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!