OstroVit Vitamin ADEK Drops | Витамини А + D + Е + K течен, 30 мл.

  • Марка: Ostrovit
24,00 лв.

OstroVit Vitamin ADEK Drops е хранителна добавка, в удобна течна форма, съдържаща витамините А D Е и К. 

Витамин А е мастно-разтворим витамин, част от група вещества наречени каротеноиди. Този витамин е нужен на организма за функцията на имунната система, общия растеж и оздравителните процеси. Особено важен е за образуването на костна тъкан и зъбно вещество, здрава кожа и коса, както и нощно зрение. Използва се от десетилетия за лечението на заболявания на очите, катаракта, конюнктивит, различни кожни заболявания, включително и акне. Витамин А е един от най-силните антиоксиданти за човешкия организъм. Витамин А също така подпомага синтеза на половите хормони и е необходим за поддържане на здрава полова система при мъжете и жените.

Витамин Е представлява група от осем вещества, всяко със силни антиоксидантни свойства. Тези вещества се наричат токотриеноли и токофероли (алфа, бета, гама и делта). Първоначално този витамин се е считал за мазнина, която се извлича от растителни източници. Витамин Е е незаменин витамин, което означава, че човешкият организъм не може да го синтезира самостоятелно и затова е необходимо да се приема чрез храна или добавки.  Той участва в синтеза на антикоагуланти, поддържа адекватна пропускливостта на клетъчните мембрани. Също така предпазва от увреждане червените кръвни клетки и улеснява предаването на нервните сигнали в тялото. В допълнение витамин Е играе важна роля в сперматогенезата при мъжете. Изключително важен е за жените по време на бременност тъй като участва правилното развитие на плода. Затова се нарича ''Витамин на Плодовитостта''.

Недостигът на Витамин Е може да бъде причина за възникването на редица болести като стерилност, менструални проблеми, скъсен живот на червени кръвни клетки, невромускулни увреждания и др.

Витамин D3 изпълнява множество роли в тялото.Една от най-важните е в метаболизма на калций и подкрепата на имунната система. Тъй като все повече хора избягват излагането на слънце, витамин D3 става още по-необходим, за да се гарантира, че тялото ви получава адекватно количество. Дефицита на витамин D3 е един от най-сериозните хранителни дефицити в съвременното общество и според много учени, именно липсата му е причина за повечето ''модерни'' болести.

Витамин К2 е най-известен със своята роля в съсирването на кръвта, ползите му обаче далеч надхвърлят тези му функции. Той помага за изграждането на здрави кости и предотвратяване на сърдечни заболявания и рак. Витамин К2 играе също роля за премахване на калция от зони, където не би трябвало да се намира като артериите и меките тъкани. Недостигът му може да доведе до сърдечни заболявания и да увеличи риска от остеопороза. През последните години, се доказа, че витамин К2 и зависимите от него протеини играят централна роля в калциевия метаболизъм на цялото тяло. Вече се знае със сигурност, че тези К2 зависими протеини са отговорни за правилната минерализация на костите, както и за други критични функции в тялото. 

 

 

Прием: Разклатете добре преди употреба. Измерете 3 капки на чаена лъжичка или разтворете в течност при стайна температура (вода, чай, сок). 

 

 

Забележка: Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място! Не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Не превишавайте препоръчаната дневна доза. Не се препоръчва за бременни и кърмещи! Затваряйте добре след всяка употреба

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!