OstroVit Vitamin B Complex | Б-Комплекс, 90 таблетки

  • Марка: Ostrovit
15,00 лв.

OstroVit Vitamin B Complex е kомбинация от всички ключови витамини от Б-комплекса, които стимулират нервната система и мозъчната дейност, забавят дегенерацията на нервната система и процесите на стареене. Витамините от В-комплекса са много важни за всички спортуващи, тъй като имат много на брой и разнообразни свойства. Предозирането с хранителната добавка Витамин B-Комплекс е невъзможно, защото излишните количества се изхвърлят от организма. Витамините от B-комплекс са водно разтворими и с изключение на B12 са в много ограничено количество в тялото и затова се налага допълнителен прием чрез добавки. B12 от друга страна се съхранява в черния дроб и тъй като източниците, от които може да се набави са само от животински произход, приемането му под формата на добавки е изключително важно за вегетарианци и вегани.

Освен, че са силни като комплекс, по-голямата част от витамините от добавката Витамин B-Комплекс имат и силни, индивидуални свойства:

Тиамин (B1) - спомага за преобразуване на хранителните единици в енергия; повдига настроението и подобрява мисловните процеси;

Рибофлавин (B2) - спомага за преобразуване на хранителните единици в енергия; подпомага функциите на храносмилателната, имунната и дихателната система и образуването на червени кръвни телца;

Ниацин (B3) - участва в повече от 50 метаболитни процеса - при отделянето на енергия, регулиране нивата на холестерола и производството на хормони;

Пантотенова киселина (B5) - участва в произвеждането на енергия, хормони и червени кръвни телца;

Пиридоксин (B6) -  подпомага функцията на сърцето и имунната система и участва в синтеза на протеините;

Биотин (B7) - спомага за по-доброто усвояване на хранителните единици;

Фолиева киселина (B9) - подобрява съня, настроението и апетита и участва в отделянето на енергия;

Кобаламин (B12) - засилва имунитета; спомага за преобразуване на хранителните единици в енергия; поддържа здравето на червените кръвни телца.

В продукта са добавени е така важните, като антиоксиданти Витамини Е и С.

 

Прием: Приемайте OstroVit Vitamin B Complex по една доза дневно. Оставете под езика до пълната абсорбация на таблетката.

 

Хранителна добавка
Съдържание: 90 Tablets
Една доза: 1 Tablet
Дози в опаковка: 90
Препоръчителна дневна доза: 1 

Vitamin B1 1.1 mg.
Vitamin B2 1.4 mg.
Vitamin B3 16 mg.
Vitamin B5 6 mg.
Vitamin B6 1.4 mg.
Vitamin B7 50 mg .
Folic acid 200 mg.
vitamin B12 2,5 mg.
Vitamin C 80 mg.
Vitamin E 12 mg.


Други съставки: Thiamine mononitrate - vitamin B1, riboflavin - vitamin B2, inositol-hexanicotinate - niacin(vitamin B3), pantothenic acid - vitamin B5, pyridoxine hydrochloride - vitamin B6, D-Biotin - vitamin B7 , folic acid , cianocobalamin - vitamin B12, L-ascorbic acid - vitamin C, D alpha tocopherol acetate - vitamin E, diluents: calcium phosphate, microcrystalline cellulose, anti-caking agents: magnesium salts of fatty acids, silicon dioxide.

 

 

Забележка: Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място! Не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Не превишавайте препоръчаната дневна доза. Не се препоръчва за бременни и кърмещи! Затваряйте добре след всяка употреба.

 

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!