OstroVit Vitamin B12 Methyl | Витамин Б12, 200 таблетки

  • Марка: Ostrovit
20,00 лв.

Оstrovit B12 Methyl  е висококачествена хранителна добавка, съдържаща витамин Б12 в най-добрата му форма - метилкобаламин.

Метилкобаламин е биологично-активната, коензимна форма на витамин Б12!

Methyl B-12 e водно-разтворим витамин от групата на Б витамините. Той има изключителна роля за поддържането на здравословна нервна система и усвояването на мазнините и белтъчините. Метилкобаламин играе и есенциална роля в синтезирането на ДНК по време на клетъчното делене и затова е важен за функцията на бързоразмножаващите се клетки, каквито са кръвните телца.  Достатъчен прием на Methyl B-12 заедно с Фолиева киселина и Витамин Б6, регулира здравословните нива на серумния хомоцистеин, поддържайки силна и здрава сърдечна дейност. Поради факта, че Метилкобаламин се съдържа главно в животински продукти или формите на витамина в растителните източници са слабо усвояеми в човешкото тяло, съществува по-висок риск от неговия недостиг при вегетарианци и вегани, поради, което се препоръчва неговия допълнителен прием като хранителна добавка.

 

Прием: Приемайте по една доза(1/4 таблетка на ден).

 

Активни съставки 1/4 табл. % RI* 1 табл. % RI*
Витамин B12 100 µg 4 000 400 µg 16 000

*RI- препоръчителен дневен прием!

 

Забележка: Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място! Не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Не превишавайте препоръчаната дневна доза. Не се препоръчва за бременни и кърмещи! Затваряйте добре след всяка употреба.

 

 

 

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!