OstroVit Vitamin D3 4000iu + K2 100mcg | Витамин Д3 + К2, 100 таблетки

  • Марка: Ostrovit
25,00 лв.

OstroVit Vitamin D3 + K2 е хранителна добавка, комбинираща два от най-важните витамина за нашият организъм. Витамин К2-МК7 е формата на витамин К, която се усвоява и предпочита до най-голяма степен от тялото. Тя се добива от Нато(традиционен Японски, ферментирал, соев продукт). Витамин К2 е най-известен със своята роля в съсирването на кръвта, ползите му обаче далеч надхвърлят тези му функции. Той помага за изграждането на здрави кости и предотвратяване на сърдечни заболявания и рак. Витамин К2 играе също роля за премахване на калция от зони, където не би трябвало да се намира като артериите и меките тъкани. Недостигът му може да доведе до сърдечни заболявания и да увеличи риска от остеопороза. 

Витамин D3 е нужен за да регулира нивата на фосфор и усвояването на калций, за здрави кости, зъби и сърце. Витамин D3 се произвежда в кожата, чрез абсорбирането на UVB лъчите от слънцето. В ограничени количества се среща и в някои храни. Използването на много слънцезащитни кремове и недостатъчното излагане на слънце, допринасят за масовия недостиг на витамин D3 при повечето хора. Той е мастноразтворим витамин и като такъв, е изключително важно да се приема с храна, богата на мазнини за да се усвои. Той подпомага имунната и сърдечно-съдовата система, костната структура и плътност, и функцията на клетките. Хората с недостиг на витамин D3 по-лесно развиват автоимунни и вирусни заболявания. 

Повече за витамин К2 можете да научите тук.

 

Лабораторно-доказано качество: За да сме сигурни в качеството на продуктите, които предлагаме, всички продукти на OstroVit са тествани в независими, акредитирани лаборатории.

     

 

          Защо да го приемам?

  • Висока концентрация на витамин Д3 - 4000iu в таблетка
  • Висока концентрация на витамин К2 - 100 мкгр. в таблетка
  • Подобрява здравето на кости и зъби.
  • Подпомага функцията на сърдечно-съдовата система
  • Подпомага усвояването на калций и фосфор
  • Витамин К2 допринася за правилното съсирване на кръвта 
  • Икономична опаковка - 200 дози

 

Прием: Приемайте по половин таблетка на ден, преди хранене. Ако не се излагате на слънце, приемайте по една.

 

Хранителни стойности

  За половин таблетка % RI
Витамин K2  50 µg 67 %*
Витамин D3  50 µg / 2000 IU 1000 %*

 

 

Забележка: Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от сънчева светлина! Не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Не превишавайте препоръчаната дневна доза. Затваряйте добре след всяка употреба.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!