OstroVit Vitamin D3+K2+Calcium | Витамин Д3+К2+Калций, 90 таблетки

  • Марка: Ostrovit
19,00 лв.

OstroVit Vitamin D3+K2+Calcium представлява хранителна добавка, комбинираща някои от най-важните вещества за човека, витамините D3 и К(K2) и минерала Калций

Витамин D3 обикновено се получава от храната или се абсорбира от кожата чрез ултравиолетовата енергия на слънцето - от UVB лъчите. Въпреки това, наличието му в храната е ограничено. Витамин D3 изпълнява множество роли в тялото. Една от най-важните е в метаболизма на калций и подкрепата на имунната система. Тъй като все повече хора избягват излагането на слънце, витамин D3 става още по-необходим, за да се гарантира, че тялото ви получава адекватно количество. Дефицита на витамин D3 е един от най-сериозните хранителни дефицити в съвременното общество и според много учени, именно липсата му е причина за повечето ''модерни'' болести.

Витамин К2 е добре познат с ролята си в синтеза на редица кръвно-коагулиращи фактори. През последните години, обаче се доказа, че витамин К2 и зависимите от него протеини, играят централна роля в калциевия метаболизъм на цялото тяло. Вече се знае със сигурност, че тези К2 зависими протеини са отговорни за правилната минерализация на костите, както и за други критични функции в тялото. Формулата на OstroVit съдържа силно биологично-активна форма на К2(MK7) извлечена от Нато(традиционна японска, ферментирала, соева храна)

Ползите от комбинирания прием на К2 (МК-7) и D3 са много. Витамин D3 увеличава усвояването на Калция и също има важно значение за костите и зъбите. Но вече е категорично доказано, че „слънчевият витамин” е по-добре да се приема не самостоятелно, а заедно с МК-7. Така, благодарение на витамин D3 тялото абсорбира отлично Калция, а с помощта на витамин МК-7, минералът отива директно към костите и зъбите, без риск от натрупване в кръвоносните съдове! Приемани заедно допринасят  за  правилното усвояване на калций от костите, както и за нормални нива на калций в кръвта и нормалното състояние на костите и зъбите. Комбинирането на витамин D3 и К2 спомага за по-доброто им усвояване, отколкото при индивидуален прием. Спомагат за некалцифициране на кръвоносните съдове (натрупване на калций по стените им).

Продукта съдържа биоактивни форми на D3 и К2.

Повече за витамин К2 можете да научите тук.

 

Лабораторно-доказано качество: За да сме сигурни в качеството на продуктите, които предлагаме, всички продукти на OstroVit са тествани в независими, акредитирани лаборатории.

     

 

 

Прием: Приемайте по една доза(2 таблетки) дневно преди хранене..

 

Хранителна добавка
Съдържание: 90 табл.
Една доза: 2 табл.
Дози в опаковка: 90
Препоръчителна дневна доза: 1

 

Съдържание в една доза:

Calcium from: 750 mg 
- Calcium carbonate 1875 mg
Vitamin K2 100 μg 
Vitamin D3 50μg 


Други съставки: Calcium carbonate (calcium), fillers: microcrystalline cellulose, calcium phosphate, starch, anti-caking agents: magnesium salts of fatty acids, silicon dioxide, menaquinone-7 (vitamin K2) derived from Bacillus subtilis natto, cholecalciferol (vitamin D3).

The product may contain milk, soy, wheat, eggs, celery, mustard.

 

 

Забележка: Пазете далеч от деца! Съхранявайте на сухо и хладно място! При прием на антикоагуланти, бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!