OstroVit Vitamin E | Витамин Е, 90 таблетки

  • Марка: Ostrovit
16,00 лв. 10,00 лв.

Витамин Е представлява група от осем вещества, всяко със силни антиоксидантни свойства. Тези вещества се наричат токотриеноли и токофероли (алфа, бета, гама и делта). Първоначално този витамин се е считал за мазнина, която се извлича от растителни източници. Витамин Е е незаменин витамин, което означава, че човешкият организъм не може да го синтезира самостоятелно и затова е необходимо да се приема чрез храна или добавки.  Той участва в синтеза на антикоагуланти, поддържа адекватна пропускливостта на клетъчните мембрани. Също така предпазва от увреждане червените кръвни клетки и улеснява предаването на нервните сигнали в тялото. В допълнение витамин Е играе важна роля в сперматогенезата при мъжете. Изключително важен е за жените по време на бременност тъй като участва правилното развитие на плода. Затова се нарича ''Витамин на Плодовитостта''.

Недостигът на Витамин Е може да бъде причина за възникването на редица болести като стерилност, менструални проблеми, скъсен живот на червени кръвни клетки, невро-мускулни увреждания и др.

 

Прием: Приемайте една доза на ден, за предпочитане с, или веднага след хранене.

 

Хранителна добавка
Съдържание: 90 табл.
Една доза: 1 табл.
Дози в опаковка: 90
Препоръчителна дневна доза: 1 таблетка

Vitamin E 268 mg
   


Други съставки: 
Microcrystalline cellulose, starch, DL-alpha-tocopheryl acetate (vitamin E), anti-caking agent: magnesium salts of fatty acids, silicon dioxide.

 

Забележка:
Пазете далеч от деца!
Съхранявайте на сухо и хладно място!

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!