Pure Nutrition Methyl B12 2000mcg | Витамин В12, 100 дъвчащи табл.

  • Марка: Pure Nutrition
35,00 лв.

Pure Nutrition Methyl B12 предствлява хранителна добавка, под формата на удобни, дъвчащи таблетки, съдържащи витамин В12 в най-чистата и добре усвояема форма - Метилкобамин. Повечето добавки с витамин В12 използват цианокобаламин, който представлява витамин В12 с молекула цианид прикрепена към него. Организма трябва да я отдели от него преди да може В12 да бъде абсорбиран в тялото. Витамин B-12 e водно-разтворим витамин от групата на Б витамините. Той има изключителна роля за поддържането на здравословна нервна система и усвояването на мазнините и белтъчините. Метилкобаламин играе и есенциална роля в синтезирането на ДНК по време на клетъчното делене и затова е важен за функцията на бързоразмножаващите се клетки, каквито са кръвните телца. Достатъчен прием на Methyl B-12 заедно с Фолиева киселина и Витамин В6, регулира здравословните нива на серумния хомоцистеин, поддържайки силна и здрава сърдечна дейност. Поради факта, че Метилкобаламин се съдържа главно в животински продукти или формите на витамина в растителните източници са слабо усвояеми от човешкото тяло, съществува по-висок риск от неговия недостиг при вегетарианци и вегани, поради, което се препоръчва неговия допълнителен прием, като хранителна добавка. Витамин В12 е базов микроелемент, който е в основата на здравето на сърдечно-съдовата и нервната системи и е незаменим при регенерацията на метионина от хомоцистеин. Приемът на Methyl B12 подпомага редица биологични процеси, важни за човешкото здраве и добра форма.

Според скорошно изследване 80% от хората на растителна диета не приемат достатъчно витамин В 12 с храната си. Поради това допълнителният прием на витамин В12 под формата на метил В12 е силно препоръчителен за вегетарианците и веганите. 

 

          Защо да го приемам?

  • Подпомага метаболизма на хомоцистеин и сърдечно-съдовата функция
  • Повишава нивата на енергия
  • Подобряване на когнитивните способности и настроението
  • Насърчаване на здравословната функция и синтеза на ДНК
  • Повишава усвояването на аминокиселините
  • Подсладен със екстракт от Стевия

 

Прием: Приемайте по една дъвчаща таблетка, един до два пъти дневно, като я дъвчете или задържите в устата, докато се разтвори.

 

Състав

Информация за продукта
Количество 100 дъвчащи таблетки
Производител PURE NUTRITION
Тип продукт Витамин
Дозировка
Една доза 1 дъвчаща таблетка
Дози в опаковка 100 дози
Дози на ден 1 доза
Витамини
Витамин Б 12 - Метилкобаламин 2000 mcg
Други
Стевия 2 mg

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!